Indonesie-met-de-SRG.reismee.nl

Van Bogor naar Bandung

Hallo Allemaal

Vandaag zijn we met de bus richting Bandung gegaan. Eerst lekker ontbeten en daarna op weg. De weg naar Bandung is een bergpas genaamd de Punchak. In het begin is het redelijk vlak maar naarmate de rit vorderde ging het sneller omhog. Ongelooflijk hoeveel stalletjes er langs de weg staan om spullen te verkopen. Soms zijn het niet meer als een paar golfplaten met een dak erop. Een andere keer ziet het geheel er wat beter uit. Maar allemaal verkopen ze hetzelfde. Bananen in alle maten en vooral veel verschillende frisdrankjes. Ook proberen de boeren de spullen van het land te verkopen. Bijna de hele weg omhoog was bezet met stalletjes. Een heel stuk naar boven begonnen de theeplantages. Prachtig om te zien. Het zijn theeheesters volgens onze gids. De vrouwen plukken steeds de jonge blaadjes uit de toppen van de plant. De struiken kunnen erg oud worden. We zien nu ook volop de sawa,s Rijst is volksvoedsel nummer 1 hier. Eenmaal boven op de berg gaan we lunchen. Een groot restaurant waar we makelijk kunnen zitten. Eerst moet er nog een hindernis worden genomen van een tree of tien omhoog maar met vereende krachten lukt dit wel. Als we de gasten uit de bus kunnen dragen moeten tien treden een peulenschil zijn.

Er stond een buffet voor ons klaar met de bekende Indische dingen. Heerlijk waren ook de sate,s. Het restaurant bestond uit een groot afdak dus we waren blij dat we overdekt zaten want er viel een grote stortbui tijdens het eten.

Na het eten weer op weg naar Bandung. De weg ging nu steeds naar beneden. Nog steeds rijstvelden en stalletjes langs de weg. Het is in dit gedeelte van het land niet meer zo heel erg heet omdat je in de bergen zit. Wel is het erg vochtig.

Bandung is de modestad van Indonesië. Dat is wat de gids ons vertelde. We merken er niet veel van

Ook hier is veel verkeer en heel veel mensen. Er wonen 3 miljoen mensen in deze stad. We heben nog niet veel gezien maar dat komt morgen wel. Eerst inchecken en de kamers opzoeken. Jammer, kamers met een bad. Affijn dat lukt dan ook wel weer. Het Savoi Homan hotel is mooi Een oud hotel dat helemaal is gerenoveerd. Het is gebouwd in de koloniale tijd. S avonds in het hotel gegeten en na afloop nog een drankje gedaan met zij allen

Bij ons is het nu vroeg in de ochtend en mijn verhaal stopt een beetje abrupt want ik moet aan de slag....Sorry...

Gr Sjaak

Lenie

bij mij is het ook vroeg in de ochtend hoor
zie dat jullie vandaag/morgen naar de vulkaan en warmwaterbronnen gaan, ook weer interessant
wacht op het vervolg van je verhaal

René

Leuk om te lezen, blijven wij thuis ook een beetje in de vakantiesfeer, geniet er van en blijf schrijven

veel plezier

Saskia

Klinkt indrukwekkend allemaal!

Vernon

Vermaak en algemene ontwikkeling. Alles zit in je verslagjes, Sjaak! De foto's die er ongetwijfeld aankomen, zullen de beleving compleet maken....

p.s. Inmiddels zijn we verhuisd.

Mary

Nu onze vakantie erop zit (koffers opgeruimd en de was bijna klaar is) moeten we ons tevreden stellen met de verslagen van jullie reis naar Indonesië. Grappig dat jij de ficussen beschrijft met de luchtwortels. Deze hebben wij deze week op Sicilië gezien. Het zullen best vermoeiende dagen voor jullie zijn, we hopen tenminste dat het niet te warm is. We vinden het leuk om je verslagen te lezen en de foto's te bekijken, dus...........kom maar op met die verhalen.
Groetjes van ons, ook voor Leo. ReMa

Ton van Kessel.

Hoi allemaal. Jullie zien en doen zoveel indrukken op, probeer er af en toe even bij stil te staan, even sfeer proeven, even het land ruiken, even de vogels horen fluiten, maar vooral geniet, SRGroeten Ton.

Jolanda

Hoi Sjaak en allemaal,
ontzettend leuk om de reis te volgen, en wat jullie allemaal zo beleven leuke foto''s heb je al geplaatst.

Nog heel veel plezier

gr Jolanda