Indonesie-met-de-SRG.reismee.nl

eigenlijk de echte eerste hele dag

Dag 2

Het is altijd weer goed om te zien dat als je een groep medewerkers van de SRG bij elkaar zet om een reis te gaan doen het maar heel kort duurt om iedereen zijn rol in de groep te laten vinden. Na zo,n paar uur samen doet gewoon iedereen zijn ding en loopt het weer als een trein.

We zijn vandaag naar de Botanische tuinen van Bogor geweest. Om half elf had iedereen ontbeten en zijn we de bus in gegaan. Het was niet zo heel ver weg van het hotel maar op deze manier konden we ook nog wat van de stad zien. Lopen met de rolstoel is heel moeilijk want er zitten veel gaten en kuilen in de weg. Tijdens de rit zijn we langs het paleis gekomen. Hier hebben de eerdere presidenten gewoond. Nu is het niet meer in gebruik. De huidige president woont in Jakarta. Het paleis is het vroegere Buitenzorg. Is door Nederlanders gemaakt in de kolonialetijd. De planten tuin is geweldig.Die mag je echt niet missen. We hadden een gids die Nederlands sprak en hij heeft ons een heleboel vertelt over de oorsprong van de tuin die er al bijna 200 jaar is. Hele grote bomen en o.a. een ficus met hele grote lucht wortels van wel een meter of 20 hoog. In de vijvers van die hele grote bladeren va lelies die wel een baby kunnen dragen, prachtig.

Na dit bezoek zijn we lopend terug gegaan. Een hele belevenis. Overal zijn kraampjes langs de weg aan de ene kant en hard toeterende auto,s aan de andere kant. Ze rijden hier links dus dat is goed uitkijken.

Vlak bij het hotel moesten we oversteken We zagen een zebrapad maar onze gids vertelde dat dit niet zoveel zin had want men stopte toch niet. Dus maar gewoon gaan......

Naast ons hotel of eigenlijk er aan vast is een groot winkel centrum met een foodcourt.We zijn in groepjes uiteen gegaan en hebben geluncht en gewinkeld. De rest van de middag was vrij dus iedereen had de tijd. Aan het eind van de middag nog een poosje bij elkaar gezeten bij het hotelzwembad. In Boger schijnt het gewoon te zijn dat er aan het einde van de middag een strtbij valt. Die hadden wij dus ook. Keihard regene en na een half uur weer droog en stralend weer. Overigens dooit het nog steeds hier hoor!!

Om half zeven weer de bus in voor het diner. Deze eerste avond met zijn allen. Onze gids had een restaurant voor ons geregeld. Heerlijk Indonesisch gegeten. Mijn indruk was dat iedereen het lekker vond.

Morgen in de bus naar Bandung.

Gr Sjaak

Vernon

Alsof ik r bij ben, Sjaak! Doe je goed. En ook lekker dat alles volgens plan verloopt. Ik kijk nu al uit naar dag 3...

Saskia

Hoi pap,
Goed dat het lukt met de internetverbinding en dat je zelfs fotos kunt plaatsen, leuk om te zien!
Je schrijft leuk, het leest prettig! Fijn dat jullie nu al een doorgewinterd team zijn in dit mooie weer, dat is voor de gasten ook prettig. Enne af en toe een stortbui is misschien wel lekker, je moet ook douchten soms toch? Kijk uit naar jullie volgende verhaal.

Jos Holdorp

Beste mensen,

Leuk te lezen dat het goed gaat met jullie, maar met zulke mensen in de leiding moet het altijd lukken. Doe de groeten aan Niek en misschien wil hij nog wel een keer naar het zwanenmeer kijken/luisteren.
Jos

Marijke en piet .

Geweldig dat we jullie kunnen volgen.
Wij kijken uit naar de volgende dagen.
Geniet er van .
Piet en marijke .

Trees

Wat een leuk verhaal weer om te lezen.
Enne.... dames dat ziet er wel heel relaxed uit op die bedjes bij het zwembad, goedzo!

Jos Holdorp

Hoi Sjaak,

Mijn korte broek ligt nog steeds in de kast en dan weet je het wel (dun windje). Geniet er maar lekker van.
Jos
P.s. Laat mij even weten of je nog foto-ruimte nodig hebt.

Tom en Syl

Leuk initiatief dit blog, zo kunnen wij hier ook nog een beetje meegenieten!

We kijken alweer uit naar het volgende verhaal + foto's.

Groetjes van Tom en Syl

p.s. leuk dat je ook nog een x op de foto staat :)

Trees

Wat een bijzondere reis maken jullie toch, je beschrijft het goed maar volgens mij moet je ook geluiden en geuren erbij bedenken.
Ik begrijp ook dat je smult van het indonesische eten, echt jouw ding dus.